01 April 2016

Vitagen Factory Visit


Ni pon aktiviti masa cuti sekolah aritu.
aku kan ejen Vitagen Home Delivery so diorang bukak factory Visit ni kat semua ejen-ejen supaya lebih tahu tentang Vitagen.disebabkan kami ni ejen Vitagen, mestilah sepatutnya kami lebih kenal produk kami.

then sebab cuti sekolah budak-budak ni tak ada pi mana. aku tanya boleh ke bawak Family. so penyelia aku, Kak Nor kata boleh. 
wahhh mesti seronok nih..

terus set tarikh yang dijadualkan.
gambar tak banyak.. selfie banyak ler... so mari penuhkan wall buat macam cerita aku panjang nau ye. hahahaha

mula-mula sampai majlis belum start. so kita selfie la dulu.
hamek semua masing-masing muka lebar-lebar.
ni sume salah henpon la nih..

eh?


ni sementara tunggu ayah dengan Fatih pergi parking kereta.







then Fatih sampai.. meh join mehh..


hamboiiii kemain sukee diaaa
 



 ramai jugak ejen yang bawak family.
semua tak lepaskan peluang bawak anak jalan-jalan sebab cuti sekolah kan?
vitagen ni kan favourite anak-anak... so kita bagi mereka belajar sekali. barula diorang bangga ibu diorang ejen vitagan. 
hahahahah



masa ni bos bagi talk apa kelebihan vitagen.
bagaimana cara penyimpanan yang sesuai.

then baru aku tau.. untuk dewasa.. kalau cirit birit bagi minum vitagen 4 botol sekaligus.
memang akan lawass.. tapi dia buang semua asid dang bakteria dalam usus. senang cerita dia kasi cuci. kalau budak-budak-budak 2 botol pon dah cukup.

tapi baby tak boleh ye..
bawah 2 tahun sila dapatkan nasihat doktor.
jangan memandai-mandai bagi minum.



lepas bagi talk ada sessi melawat dalam kilang.
baby tak boleh masuk sebab bunyi mesin terlalu kuat. so Fatih tinggal kejap dengan Kak Nor.
tak lama pon dalam kilang tu.. ade la 25 minit.

esaited Nuqmans tengok botol vitagen banyak-banyak bergerak laju.
aku suruh afiq pi ambil dia takut. hahahha

Afiq ni kalau tempat tak biasa dia takkan buat benda-benda pelik. pi jenguk dekat-dekat pun dia taknak. seram bunyi mesin tu kot. aku berani kalau bawak dia untuk permulaan. tapi tak boleh lama-lama nanti dia dah tak takut haaa itu yang syeramm. hahaha

opss dalam kilang tak boleh ambil gambar.


habis lawatan kilang masuk 1 bilik kecik untuk jamuan ringan.
kat sini diorang bagi rasa semua produk Vitagen & Marigold yang kilang produce.
tapi kami boleh jual Vitagen aje. Marigold tak boleh jual.

yang tutup merah ada Love-love tu vitagen Colagen tau. ramai yang tak tau. sangat bagus. perisa LB tapi sedap. harga kat pasaraya standard dia RM6.80 untuk 1 pack of 5.

orang putrajaya nak dapatkan bekalan colagen ni boleh pm aku direct.
harga special punyaa.

baris depan tutup merah tu (baris ke 3 & 4)  Vitagen Less Sugar.
ramai yang dewasa minta less sugar ni. dia kurang 15% dari total vitagen Regular.

baris ke 5 dan seterusnya semua tu vitagen Regular.
ni aku jual 3 pack Rm12.
orang putrajaya nak minta COD 5 pack minima aku hantar dah.
boleh share dengan kawan opis ramai-ramai order.

vitagen ni ada bakteria Baik. seeloknya minum setiap hari.
sehari maksima 2 botol aje. jangan lebih. nanti anak-anak terlebih gula.

semua sedap-sedap

di kilang takde buat sales, sapa yang nak beli kena beli dekat kedai, pasaraya or ejen sahaja.
inilah Kak Nor. Penyelia ejen Home Delivery area Putrajaya.


habis jamuan ringan ada sessi soal jawab dan penyampaian doorgift.

haaa meh bersoal jawab. sapa betul dapat paperbag special ni...
ada 5 soalan aje.

aku duduk depan so dapat jawab 1 soalan...

colagen Vitagen dari ekstrak apa?

Colagen Vitagen dari ekstrak Ikan. Marine collagen.

yeayyy dapat 1 paper bag.

bila balik dapat sorang satu lagi doorgift.
tengok tu sorang angkut 2 beg.... bukan 1 family satu.. tapi setiap orang dapat 1.
dalam tu ada 1 pack vitagen dengan  cenderamata vitagen.

so.. arini dapat total 5 pek vitagen free. huhuhu



last but not least..
marilah menatap wajah memasing yang mengembang dalam hp nih. kahkahkahhh


sape nak dapatkan bekalan vitagen dalam kuantiti yang banyak tapi murah meh pm aku meh.

016-6603741

area putrajaya.

weekend pulak aku kat sepang dengan Nilai.
so sape nak order awal-awal ye.





2 comments:

ain.ya.nun. said... [Reply To Comment]

Tukar la gambar header tu. Sian fatih xde dalam gambo :p

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@ain.ya.nun. ala xde gambar melintang lagiii.. tunggu gambar raya la. hahaha

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™