26 September 2012

WELL-MANNERED DRESS CAMPAIGN


Selalunya bile bab pakaian sopan ramai pandang kat pompuan la. tapi laki pon ade jugak taww..
cuma dress up pompuan ni yang lebih membahayakan kesihatan menjurus kepada gejala sosial yang tak sehat.
 contohnya macam ni..
 

yang lelaki pon ado gak.
spesis tak sedo diri gak neh.
bhahahahahahhh..
org malaysia baik2 sume.
non hado yang cenggini 
kann??

  • Jom kita sama2 memikirkan kebaikan dan keburukan tindakan kita terlebiih dahulu sebelum pakai baju nak keluar rumah
  • Jom jaga maruah kita sendiri
  • Jom naikkan martabat bangsa kita sendiri
  • Jom kurangkan dosa orang mengumpat kite pakai seksi
  • kot sekali pon anda bukanlah seorang yang menutup aurat, jadilah seorang yang memandang tinggi harga anda sendiri. *sebab slalu orang2 berpakaian kurang senonoh itu ditengok dengan hati jengkel*
jangan sakitkan mata orang lain dengan cara kita berpakaian..
sebab bukan aje manusia aje geram.
 .
.
.
.
.
.
Monyet pon gorammm... grrr...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
jom join kempen ni...
hadiah takde.
tapi semoga meningkatkan kesedaran dikalangan semua khususnya readers blog uolss jugakk.
idea asal kempen ni bermula dari idea incik Azrul Azim
jom kita sebarkan niat baik beliau tu..
 
Cara-cara menyertai kempen ini... *sila klik pada gambar kempen tersebut*


I pon nak mintak uolss letak link post entry blog uolls di komen entry ini supaya I tahu berapa ramai menyertai kempen ini dari cni..... tenkiu


semoga segalanya lebih baik dari semalam..

8 comments:

Makbed said... [Reply To Comment]

akan join yeekkk...

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

dialu2kan... jom sebar kempen baik ni

♥ dak pink said... [Reply To Comment]

=)

Heart!

Biar orang kutuk kita pakai pakaian yang ketinggalan zaman tapi bersyukurlah atas kutukan itu sebab kita tidak sesekali memakai pakaian di akhir zaman.

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

agreed...

wahida said... [Reply To Comment]

adoi la...sedihnya tgk gambar first tu...
semoga kita semua dijauhkan drp sifat2 begini...huhu...


p/s: salam, tengs drop by my blog n drop ur comment, saya follow sini terus yer...

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

amin... thanks n welcome to my wall hihihh

nadea ramly said... [Reply To Comment]

hi sis..jalan2 sini..

dah polo..hihih..

akan joinnn..insyaallahhh..

Wan said... [Reply To Comment]

Kalau boleh saya tau..apa yang dimaksudkan dengan 'guilty' dalam poster/ayat ni?

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™