14 February 2014

Belanja


salam jumaat Alls..
arini agak bizi..
tapi bizi2 pon sempat jugak nak merapu. hahahah

semalam petang sempat carik homestay ngan kereta sewa untuk trip langkawi.
dapat homestay 4 bilik 1 malam rm300 tapi 2 malam dapat rm500. dapat kat D'Houz Homestay
then sewa van sebab beramai2.
nak amek kia pregio kot. sebab ade 11 seater.
paling murah dapat rm150. skali survey2 jumpe pulak Urvan price Rm160 kat MRP Langkawi.
hoihh murahhh lain2 sume caj Rm200 1hari.
total sewa  homestay dengan van Rm820. bahagi 4 family dapat RM205 utk 1 family.

ok la tu kan.. so settle penginapan dan transport dah. nanti i review service diorang ye.
lepas ni gigih carik duit nak makan dan shopping lak nanti.

bab shopping I tak risau sebab banyak kali pergi Langkawi I cuma beli coklat aje. hahahahah
kali ni nekad bawak tupperware dalam bag. nak isi coklat biar tak cair dan berselerak dalam beg. 
I tak berminat nak beli pinggan mangkuk lagi.
mesti Ajim syukur sangat2 neh...
tapi kali ni pergi ngan Adeq ngan Kakcik ngan Mak.
jangan tergugat iman I membeli periuk plak kang sudahh. hahahah

selalu pegi langkawi sorang tapi kali ni pergi bawak Nuqmans. so I tau belaja akan habis bayar tiket masuk tempat2 lawatan dengan Makan jela. I memang tak kedekut kalau makan. so peruntukan lebih sikit untuk itu. pergi cameron berempat pon makan dalam rm200. tu sebab bawak periuk nasi sendiri tu..
yang ni tempat2 lawatan sume kena bayar. tiket 4 orang aje dah beratus. prepare ajelahhh
selalunye Nuqmans tunjuk apepun time merayau tu I beli aje. nama pon holiday.
tapi makanan ajela sebab I kedekut beli baju ngan mainan,
huuuuuuuu berkiraaaa

orang pergi holiday beli gak selai baju I love Langkawi.
tapi I nan hadooo
takdenye I pakai nanti. so tak payahhhhh
beli gamat sudahh 
nanti buleh sapu time sakit badan ke.. luka2 ke..
kan berfaedah tu.. pehtu tahan lama jugak. hahha
koman2 beli kain batik sudahhh



2 comments:

ain.ya.nun. said... [Reply To Comment]

http://my-niezzareena02.blogspot.com/2014/02/zulina-homestay-langkawi.html

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

tenkiu ain =)
lagi murahhhh. brp bilik ni ek?
kitorg carik 4 bilik. x banyak jumpe.

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™