14 January 2013

Baby Sales @ My Dear 2013


Baby for Sales ke??
xla..
Baby Product sebenonye.. hahaha
*ok tak ckup klaka kan??*

Skang I da jadi duta My Dear ke hape??
sejak post Sale 1 ngan Sale 2
I da jadik tukang hebah tak bertauliah la nampaknye...
 
takpe. I suke.. Sampaikan info tu best..
tambah plak ramai yang suke pasal info tu.. lagi I rase best. *ramai ke??*
sebab ramai gak yang tanye..
ade yang emel..
ade yg wasap..
ade yg sms..

tanye I.. bile lagi next sale untuk My Dear nehhh....
pahtu mintak I announce awal2 biar sempat simpan duit..
dan sempat nak wat list barang.

okeh la.. tadi I da apdet ngan diorang..

diumumkannn....
*****drumming la skett*****

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ecehhh bajet gempak lak kan??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nak tau tarikh ke tamau??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
jangan marah tau!!!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tih..tih..tih... 
gelak gedik plak..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
okeh2...
sowie...
main2 plak kan..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
next sale on my dear adalah pada
.
.
.
.
.
.
.
28 / 2 / 2013
 yeayyyy!!!
mari kite perabeh duittt!!!

miahahahahahahha

ok ni info lanjut..

Selalunya sales mereka ni dalam around 1 week plus.. or 2.
dalam 11 days gitu...
boleh call diorang tanye nanti. skang diorang tak tetapkan tarikh lagi bile nak close sale.

mase sales bukak 9am - 7pm..
dinasihatkan pergi hari2 awal sebab stok tengah banyak.
barang2 display yang diorang lelong tu selalunye ari ke 2 or 3 da licin dah..

first day la slalunye akan buat uolls nak bungkus 1 warehouse tu bawak balik rumah.
huhuhhh...


sale kali ni I rase nak beli kereta utk Nuqmans..
 Vrrooommmmm...
tapi ni kena fikir banyak kali gak..
maheiiiii..
ibu bleh drive tros pi koje nehhh. hahahahahha

pahtu nak bli swimming pool skali kot.
suwit tak?? auuwwwww
 harga skang rm139..
kadang2 time sale bleh jadi under rm100.. 
kalo murah kali ni dapat la Nuqmans berjimba kat tempat Ampai kain tu..
Ibu pon bleh tumpang berendam gak.
hehehe..

I ade dah swimming pool utk diorang.
tapi beso sangat la plak.. dulu bli beso sebab tringin nak tumpang berenang skali. tapi skang umah da kecik. sebab da duduk kuarters. so kena carik yang kecik.. bleh bentang dalam rumah beranda aje.

pahtu ade 2 orang anak buah I yang baru lahir tu x bli ape pon lagik..
bli Buggy je kot.
bleh lipat cam payung... senang nak merayau..
 price die rm229.
tapi aritu sale jadi 110 kalo tak silap.
mase tu I bli utk baby Aryssa. anak cegu Nora.

nak tau My Dear kat mane bleh tengok SINI
nak tau harga semasa barang die bleh tengok SINI

barang die ok gak tau..
I bli Buggy utk Adeeb da masuk 3 tahun.. da selamat dipakai dek Afiq plak..
koyak pon xde.
not bad la..
nak kata bagus sangat tu tak la..
barang murah stended la kualiti pon ok.

uollss bleh pegi tengok nanti.
Buggy, walker, Tricycle ngan car seat memang slalunye dapat price best time tu..
so sape2 yang bajet nak bli barang baby tu bleh la planning dari skang.

yang tak sempat or lambat lagi dapat baby tu xpe..
hold dulu..
diorang sale sekurang2nye 3 kali setahun,
kadang2 4 kali setahun.
around Jun or July mesti ade sale sblom raye tu..
pahtu hujung tahun ade lg 1 sale dlm bln Oct or Nov.
sedia duit aje yepppp

jangan kata I tak bgtau plak eksss...
jentik tlinge kang...
:p


 semoga segalanya lebih baik dari semalam..

6 comments:

yusrina said... [Reply To Comment]

good info tp masa sale tu aku dah bersalin... X dpt nak gi shopping dah..

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@yusrina

laki ko blh pi bli. hehehe
xpe. tgu tgh tahun nnt. ms tu bby da beso sket. lg best

risya_expressions said... [Reply To Comment]

pergh...lama gile aku x blog walking...ko mmg duta mydear. babe hall ko besar ape utk lyn pool...hahahah

Anonymous said... [Reply To Comment]

Alah, lambat lagi.
Aku baru plan nak pi shoping barang baby bonus Jan ni.

Haishh.

-Dak pink-

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@risya_expressions

hahah.. kot lyn pool kt hall tu mau lari bibik tobat xmo koje lagi dah..
banjir 1 rumah. hahaha

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@Anonymous
tgk sales lain la.. raye cine ni byk sales jugakk pe

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™