17 April 2014

Mini Sewing Machine

Mini Sewing Machine

1 lagi keperluan bila dah bergelar bini neh. hahahhaa
mula2 tengok dekat tesco price dekat rm100 gak. Ajim suruh beli. sebabnye.. kalau seluar or baju dia koyak aje anta balik rumah mak.

mak dia tanya.. apesal tak jahit sendiri?
alasan mesin jahit takde.
baeekk aje dia kaber bini dia padahal bini pegang mesin jahit pon tak pernah.

so bila dia suruh beli I cakap la.. kang rugi aje. I tak pernah guna.
takpe.. nanti Ajim ajar.

whatt??? Ajim lagi tau guna mesin jahit dari I.
apekah??
hahahaha tebal muka..

godek2 pasaraya online jumpa kat MoreDeal sebijik RM59.
haa ok la ni.. memang bajet cari yang RM60 ke bawah aje.

beli bulan Mac.
minggu lepas baru sampai. sebulan menunggu.
nanti la I buat review. sebab tak pernah guna lagi.
wiken ni la kot.

dok borak dengan budak2 opis tadi  ramai rupanya yang nak mesin jahit tapi rasa tak berbaloi beli mahal2 sebab masing2 memang 'sangat mahir' macam I
hahahaha

I pon cerita la I beli Rm59 sume cakap hoii murahnyeee...
pahtu I cakap kat Lazada ade offer jugak bulan ni mesin comel tu RM65 aje.
masing2 pakat menjakunkan diri. kahkahkah...
I bayar RM59 tungggu sebula. diorang bayar RM65 3 hari aje.
ini tidak adil!!!!

pahtu masing2 pakat nak share sebab beli kat Lazada bawah RM100 kena bayar RM15 postage. maka sume taknak bayar. okehla share 1 alamat.
lepastu masing2 kata kat rumah takde orang makanya I dah ada akaun diorang suruh guna akaun ngan alamat I aje.

chooiii betulla kan??
siap korang.. I jual mesin tu.
3 biji skali beli.

kalau ada rezki sabtu ni sampai la tu...


pahtu masing2 pakat gelak sakan tak reti guna mesin jahit.
pahtu I kena gelak sebab Ajim lagi tau guna mesin jahit dari I.

siap uolls..
kang I jahit langsir raye ni jangan melopong plak!!

*bleh caya ke ni?


sape2 nak beli mesin jahit pi beli kat Lazada cepat.
ajak share ngan kawan atau beli barang cukup RM100 nanti free postage.




2 comments:

Syahadatul Hafizah said... [Reply To Comment]

Salam ukht. Macamana review guna mesin jahit ni.. Sebab cadang nak beli yg around 100.. tapi nampak kecik sangat takut susah nak jahit baju tebal atau besar sikit... Taknak lah beli yg 500. Ada satu jenis lagi dalam around 150 ada juga..jenama xma dll.. besar sikit.

Jemput singgah blog Syahadah www.ummisolehah.com

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@Syahadatul Hafizah wslm... hehe tros lupe nk review. ok mesin ni sebenonye..tapi ringan sgt. kalo nk jahit langsir ke ape payah la.. mesing bergerak2 kain pulak beso sgt. hehehe...

ade yg rm150tu mcm ok. mmber sy beli hat tu.

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™