07 August 2012

Tuntutan Nafkah Anak

cukup ke tak ke.. Nafkah tu Wajib!
pepagi sampai opis dapat call dari bespren I.
"Mi, ko bace artikel Metro.
ni la yang aku cakap tu.
ko degil..
bagi die peluang sangat.."

Sejak setahun lepas dah ramai orang nasihatkan I buat tuntutan..
arini keluar plak artikel pasal ni kat Metro.


Tuntutan Nafkah Anak

I tau hak Nuqmans.
memang mereka totally layak la dapat hak tu. I patutnye berjuang untuk mereka.
tapi I rase I mampu lagi kot nak berusaha berikan diorang yang termampu.

I rase cam terlalu drastik la pulak bile dah libatkan family lelaki tu.
tambah2 plak kite da sedia maklum yang Lelaki tu memang TAK NAK bayar nafkah.
kemungkinan si Lelaki tu menghilangkan diri pon ade kot..

Lagi satu..
puca pendapatan yang diragui pon kengkadang buat I rase macam malas je nak tuntut.
ke cemno?

umo Afiq skang dah 1 tahun 10 bulan.
means.. da 2 tahun la tiada nafkah buat Nuqmans.
uihh kalo tuntut ni dah beriban dah..
Foto
no more live like this!
tapi I takut plak nak tuntut.
wajar tak I rase cemtu?
lagipon pengalaman turun naik court buat I serik la.
gangguan mental dan fizikal btol.

nafkah Nuqmans tu kire hutang die ngan Nuqmans la sok2..
hidup die takkan tenang selagi die lari dari tanggungjawab.
kan?
Allah maha adil.
die tak bleh lari ke mane pon.

pasal hutang die dengan I,
I halalkan dunia akhirat.

I doakan die berubah.
sebab doa tu lebih kepada Nuqmans sebenarnye.
I harap Nuqmans ade ayah yang boleh dibanggakan.
InsyaAllah..



semoga segalanya lebih baik dari semalam..

2 comments:

yusrina said... [Reply To Comment]

Beb, aku bangga tgk ko begitu tabah mengharungi dugaan dan semangat ko utk besarkan anak2 ko. Semoga ko akan bahagia di samping anak2 ko.

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

maceh yus..
doakan aku tros kuat ye.
amin..

aku doakan gak ko ngn family hapily ever after.. biar cinta bawak ke syurga kan.. InsyaAllah..

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™