16 January 2013

Rebate RM200


Baru2 ni I try daftar kat SKMM untuk rebate pembelian telefon 3G RM200 daripada kerajaan.
Alhamdulillah...
berjaya.

maklumlah.. tahun ni I da sweet 30th. hahahaha
so tahun depan xpat dah leww...

banyak baca kat gugel ramai kate susah nak register? ye ke?
I tak tau mase tu nasib I baik or memang server dah bertambah baik.
I daftar tak dan pon 2 menet.
siap register untuk Ajim skali sebab die punye hp pon dah nyawa2 ikan.
okeh la... tu la adiah besday I untuk U.
voucher tipon rm200 ye.. pahni jgn mintak adiah lagi tauu..
hahahhaa

okeh da register rebate boleh survey hp murah.
I nak bli ape lagi ye? sah tamak. hahah
takpela. I tebus tu hak I.
I pon rakyat Malaysia dan menepati syarat kelayakan. so bolehla beli gadjet lagi kann?? =p

I suke Digi.. orang dok blame Digi macam2..
tapi I da pakai Maxis 3 tahun.. Celcom 1 tahun.. dan ni Line paling lama I pakai.. 6 tahun..
Digi tak tipu I. xde extra charge. dan Charge die sangatlah murah.
orang kata Coverage Digi tak bagus.
I tak tau la...Maybe I duduk kat Bandar. so Coverage ok.
tapi I pegi Kelantan.. Perak.. Melaka.. Pahang.
stakat ni tak penah ade problem xde Line.
kecuali mase hujung tahun lepas masa Digi wat apgred coverage. mase tu dekat sebulan Presint 5 payah nak dapat Line. tapi lepas upgrade Alhamdulillah.. makin laju dah 3G.
extra charge pon xde. slalu bukak youtube xde pon jadik slow. cube pakai Maxis. sampai je limit terus ke laut la.. pahtu bleh plak kenakan extra caj. puuiiiiii...
erkkk melalut plak.

I amek guna voucher tu beli hp kat Digi Store.
amek pakej Prepaid. without contract okeh!!

Offer 2: DiGi Prepaid™
Purchase one of the following 3G smartphones at RM200 off!
You will also receive an RM10 reload coupon for FREE.
Notes:
  • This offer is open to all new and existing DiGi customers who fulfil the eligibility criteria.
  • DiGi subscribers who do not have a Mobile Internet subscription must sign up for Mobile Internet Weekly 300MB to be eligible for this offer.

ade 2 biji aje choice hp. okehla dari takde.
so amek yang murah dah la..
I suke Samsung. smart fon yang very user friendly.
so amek Galaxy Y.
harga asal RM369. lepas rebate jadi RM169. free topup RM10.
syaratnye kena ada No Prepaid. pahtu  kena subscribe DIGI internet 1 minggu RM15 dapat 600MB internet. sekali aje. lepas tu taknak subscribe pon xpe.
bayar fon RM169 aje. kalau takde Digi Prepaid boleh beli stater pack RM8.50. Dalam dah ade kredit Rm5. Digi bagi free topup RM10. boleh terus topup dan subsribe weekly internet teros.
yang ni kena tengok pada Digi Store tu jugak..
Kat Alamanda kata kena topup lain, boleh pakai sim DIgi Smart Card (khas untuk prepaid internet).. tapi I buat kat Sunway Piramid boleh terus guna topup free tu aje. tapi wajib pakai Prepaid card biase. tak boleh under mane2 plan or tak boleh pakai sim Smart Card tu.

okeh tak kesah. asalkan takde caj tersembunyi.. total beli adelah RM169 + Rm8.50 = RM177.50 
da dapat gadjet baru =)
lepas seminggu boleh buat suke hati ngan prepaid tu nak topup internet lagi or nak topup buat call biase or sedekah no tu kat orang. hahaha.. I nak bagi Bibik pakai kat umah. senang ape2 emergency.

sebab henpon ni murah.. ramai giler berebut nak beli. I pegi Alamanda abes stok..
pegi Sunway Piramid da tinggal berape bijik aje. Alhamdulillah.. rezki I kat situ. kalo tak kena pegi carik kat store lain plak. tak semua store Digi terlibat tau.. bleh tengok senarai kat  Store List
untuk mudahkan urusan.. print slip Rebate RM200 tu siap2 dan jangan lupe IC uolss. so diorang tak banyak soal dah..

so.. dapatla 2 bijik fon.
sebijik hp ajim.. sebijik lagi hp Adeeb.
eh??
 tak paham lak cane gamba kunen ni.
tapi I suke lak. nengok cam hp mahal je. hahahaha
*apekah*


hp ni I bagi Adeeb pakai.
cian die time balik kg semua sepupu2 die terror main gadjet.
angah I siap belikan tab 7inci tu kat anak die sorang sebijik. skang tab tu rm200 da bleh dapat dah.

Adeeb nak main fon I pon kena pujuk rayu bagai.
mahap la Adeeb. Ibu kedekut. huuuu..   
I tak suke bile die berebut ngan afiq.. stress Ibu kau nih..
tunggu Afiq pon dah besar same2 pandai pakai Gadjet baru Ibu fikirkan. *fikir aje tau!! haha

kat umah da ade wifi dah. so I donlodkan siap2  mainan Angry Bird yang die suke tu.
Tom Talk Cat yang afiq suke ngan ABC fllash.. yang die boleh tulih ikut pensil tu.
ade bagus la jugak gadjet ni kan.. tetibe die jadi minat nak tulih ABC. sebab abeh 1 hurup akan keluar belon kejayaan. hehehhee.. x klaka!
tapi....... masa untuk main hp adelah bila ibu ade kat umah aje. so sila behave ye.. Ibu balik pukul 6.
pukul 8 baru dapat main.. pukul 10 time tido I amek balik.huuuu
Ibu kejammm

eh uolls da ade application wechat dah??
meh add I meh.. kat no Digi ye.
best tau.. die macam wasap. tapi lagi best sebab boleh rakam suara.. video call ngan animation bergerak.
tapi I xpenah wat video call lagik.

jom kite wechat plak..
sebab wasap da nak kene bayar dah. 
larikkkk......






7 comments:

♥ dak pink said... [Reply To Comment]

Aku lah yang guna maxis tu. Haishh, pakkal je ada kontrak lagi, kalo tak, mmg dah lama aku potong dah.

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

mesti banyak extra caj kan?? tetibe internet jadi slow. hahaha..
aku pnah ngamok tetibe bil naik 400. sejak tu boikot maxis line dah.

YaNg AyEsHa said... [Reply To Comment]

kalo still nak pakai no lame, bole x?huhu...syg la no maxis tu..

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@YaNg AyEsHa

boleh je..just kena convert to Digi la.. kalo xmo convert boleh bli prepaid baru dan pakai utk sebulan. hehehe. *orang skang pakai no banyak2 nak jimat pre paid tau, =)

YaNg AyEsHa said... [Reply To Comment]

hahaha..kan3..dekat celcom cuma ada galaxy y je..dekat maxis ade jugak yg prepaid punye..tapi x paham la mcm mano..

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@YaNg AyEsHa
ade jugak.. maxis banyak pilihan tipon.
http://www.hotlink.com.my/hotlink/pkb/

same jugak. kena subscribe kat data plan die. xde kontrak jugak kot.
yg tu tak sure. Maxis ni banyak tipu helah die. nyampah dah. huhuh

YaNg AyEsHa said... [Reply To Comment]

tadi bace mcam x de..tapi nk pi survey jauh ler pulak..kat s.alam xde dlm list

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™