06 March 2015

44 Days


Alhamdulillah..

arini genap dah 44 hari umur Fatih.
maka berakhirlah sudah sessi berpantang.


hahah ayat cam sipot sedot. padahal dah lebih seminggu aku tak  berpantang. tapi makan jaga lagi setakat ni. ais tak minum. tak amek pedas2.. mqasam2 sejuk2.. takut effect kat Fatih aje.

tapi goreng2 santan2 sume aku bedal dah.
amalkan pemakanan seimbang kekdahnye...


untuk dalaman aku baru start nak makan jamu.
tapi aku bli jugak Kapsul Manjakani ngan makan Kapsul Pati Halia yang aku jual tu..
eh bagus jugak...

alhamdulillah umur Fatih 44hari blom pernah kena kembung.
Fatih tak suka pakai topi. ko letak kain atas kepala pon dia rimas. mak aku bising soh tutup kepala takut angin. Alhamdulillah takde masalah kembung kat Fatih.

then kulit Fatih selalu naik ruam kat muka ngan leher aje, ha tu la.. sape soh gomokk. hahahaha
so far Alhamdulillah takde alergy skin or ruam lampin.

baby susu Kambing memang mudah nak handle.
berpeluh2 pon tak naik ruam.

hat muka tu ruam susu.
then putih2 bijik2 tu orang tua kata nanti muka dia melebar benda tu ilang.
haih muka ko dah lebar Fatih.. nak lebar macam mane lagi??

hahahahaha

ape pun... macam baru semalam aku dok teran budak seketul tu.
Alhamdulillah habis dah tempoh berpantang.

Ajim dah teror masak tau.. lagi hebat dari aku. tapi satu aku pening... hari2 dia tanya aku nak makan ape. soh aku fikir.. die nak masak.
adehhh aku  pulak makan aje tau. hahahahaha
maka dia pening sensorang..
siannnnnn die

sampai arini dia masak lagi. aku pulak kemas dapur. sebab dia lagi suka masak dari kemas dapo.
takpe yang.. U buat banyak dah... tu biar I buat... *sambil suap lemcop dalam mulut*

eh aku dok karang cerita nak bersalin Fatih sampai sekarang tak siap2 lagi.
macam-macam nak cerita sebenarnye.. esaited.. gambar dah melambak neh...

tapi..

tak ter taip...

ampunnnn.....


meh aku blanje gambar Nuqmans meh...


doakan Nuqmans jadi pejuang agama dan penyelamat ibu ngan Ayah kat akhirat sok2 ya!

kudoakan kalian juga betuah seperti bertuahnya aku memiliki Nuqmans sebagai anak dan Ajim sebagai suami.
Alhamdulillah...


2 comments:

Wanie Masduki said... [Reply To Comment]

belum post gambar fatih dekat fb kan?x sabar mahu tengok gambar si kecik..

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@Wanie Masduki belom.... sok kot. hehehee

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™