21 January 2014

Abdullah nama diberi

Dekat sebulan tak sehat.. macam2 keadaan menyinggah...
Rupanya ada benih istimewa sedang bercambah dalam rahim.

Syukur Alhamdulillah.. dah 8weeks.
Teruja.

Tapi.. Pregy kali ni macam2 dugaan. Lepas kena beguk tu bengkak kat leher tak hilang2. Badan panas semacam aje.

Terbaru.. mgu lepas I kena alergy la pulak...
Rabu petang.. lepas balik keje terus berbunga2 riang die keluar macam gegata.
Malam tu pegi swasta.. kena inject piriton. Katanya selamat untuk pregy. So bagi aje.

Tapi tengah2 malam bangun sebab bertambah teruk. Pukul 2.30am Terus pegi emergency kat hosp putrajaya.
Doc check untuk sahkan kandungan. So positif dah 8weeks.
Tapi untuk alergy tu die nak bagi lagi piriton. Katanya maybe yg swasta tu bagi tak cukup doz.

So malam tu gak cucuk lagi sekali dan tunggu kat emergency tu sampai pukul 5am. Bila tengok alergy dah kurang baru doc bagi balik.

Tapi khamis petang tu die naik berbunga2 balik. Kali ni lagi teruk. Muka leher jari badan sume bengkak2.
Muka I panas sangat rasa macam nak pecah.. gatal campur panas.
I dah demam dah.. tapi bertahan jugak sebab takleh ambil ubat apa2 pon Since doc bagi pil sehari sekali makan aje. Last makan petang tu.
Maka bertabah ajela menahan alergy.

Dalam dekat2 pukul 4am baru terlelap kot.. siap mimpi masuk wad kena alergy. Tapi ade sorang nurse datang nak cuci rahim. Bertekak ngan nurse bagitau I masuk wad sebab alergy bukan gugur.
Then pagi tu bangun dah turun darah rupenye.

Pergi emergency check lagi sekali. Masa ni oon still demam lagi. Badan panas dan doc bagi makan ubst demam. 

Bila scan baby.. Doc sahkan dah xde heart beat.
Allahuakbar... cuak sgt. Mintak tempoh seminggu nak check tpt lain dulu. So doc bagi tarikh datang balik 24hb.

Sabtu pagi2 pi klinik swasta.
Doc sahkan.. confirm! Heartbeat dah takde. Maka die nasihatkan pergi spital cepat2 buat dnc memandangkan ia akan jadi benda asing dalam perut. Boleh sebabkan keracunan dan kematian juga.

Sedihhh...

Pagi tadi pergi spital balik. Doc bagi tarikh 23hb untuk cuci. Tapi 22hb dah kena masuk wad. Arini dapat mc. So esok aje keje.
Huu kompemla malassss... tros wasap bos bgtau cuti 2 mgu sebab gugur.
Malas nak esplen panjang2.

Terkilan gak bile bby dah 2 bulan. Dah ada uri dah.. patutnye dah ade heartbeat. Tapi umurnye tak panjang..
Terima kasih Allah.. bagi I saham akhirat which is I tau insan terpilih aje Allah kurniakan rezeki sebegini.
Maka banggalah I nanti sesungguhnya seorang zuriat kami telahpun di syurga tempatnya. Syukur sangat2.

Sedih??
Sape tak sedih wehhh??
Tapi Allah bagi pinjam kejap. Nanti kat sana selamanya bersama♥♥♥

Sambil2 melayan cuti sambil berdebar nak masuk wad ari rabu dan nak cuci ari khamis ni..
Meh I perkenalkan...

My baby..

Named.. ABDULLAH (Hamba Allah)



2 comments:

Anonymous said... [Reply To Comment]

Takziah mi.

Abdullah tunggu kau di syurga nanti.

Dakpink

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

InshaAllah.. tenkiu ain..

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™