08 October 2013

Kebenaran Nikah


Arini dah 8hb...
I baru settlekan borang nikah semalam. 
hahahahahahahahaha

jangan tiru macam I ye..
aksi-aksi last menet boleh mengundang perubahan plan secara tiba-tiba.
tapi Alhamdulillah...

niat yang baik Allah permudahkan.
Semalam petang Angah datang sini nak ikut sekali jumpe tok kadi.
Gamble aje pegi sebab I da kehilangan no tepon opis Masjid tu.

Huuu Alhamdulillah pak imam ade. tapi tengah meeting.
pegawai tu tolong semak sume borang.
bila tengok dah lengkap die panggil Ustaz tu keluar kejap.
lepas die sign ape yang patut baru tanya bila nak menikah.
then die kata kena check jadual die dulu. rasanya tarikh tu die ada appointment.
ommaaaa... takut sudah.. 


die bukak jadual beso die kat depan I. tapi dasar mata tak sempurna. dah pakai Contact lens pon terkebil-kebil tak nampak jugak. nampak tarikh tu memang die ade write something aje. 
huwaaaaa.. nak nanges dahh... takleh menikah.

skali die cakap. haaaa ade ni ha satu.
tapi petang.
pagi free.

yeeeehaaaaaaaa... buleh kawenn
eissshh tadi nak nanges tetibe nak jadi tarzan plak
hahahahha mengom sudahh

Alhamdulillah.. proses di Wilayah Persekutuan sangat senang.
kalau negeri lain kena bawak 2 orang saksi datang jumpa pendaftar nikah.
Wilayah tak payah. datang bawa wali aje.
die soal sikit2 kat angah... 
abang 1 mak 1 bapak ke lain2?
keje kat mane?
kenapa nk buat kat putrajaya?

pahtu.. haruuu angah tetibe Ustaz soh angah yang nikahkan.
hahahahahaha angah takmo.. die takut jadi 10 kali akad kang..
gugup punye hal.
Ustaz kata nanti die guide. tapi angah takmo jugakk..
*tetibe teringat masa angah nikah dulu* 
*2 kali lafaz je.. ok pe?*

lepas bincang ape yang perlu..
maka ustaz da setuju dan catit dalan kalendar beliau.
Alhamdulillah..

tinggal 3 minggu aje lagikk
cuakkk




2 comments:

Azhafizah Md Nor said... [Reply To Comment]

alhamdulillah urusan dipermudahkan oleh Allah SWT.menghitung hari je la ni kan :)

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

alhamdulillah =) doakan ye. hehehe

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™