15 January 2013

Tukar / Repair Skrin Samsung Galaxy W

 Aritu 
i post pasal Skrin HP pecah
 

pahtu.. survey2.. sume orang kata mahal.
kos dalam rm250 - 600. soh bli baru aje, tak berbaloi repair.
humangaih..
rase nak jual pempes Nuqmans gune timbang kati aje. =p

penat gak carik kedai2 murah.
survey online pon sume bajet range tu jugak.
alahai sedey la... kontrak ngan Digi ade dekat setahun lagi.
nak bli Note 2 pon tunggu la dulu.. dok membeli gejet aje lah I neh.

 skali aritu g puchong..
teringat ade 1 kedai hp ni..
dulu mase dok puchong I rajin g situ.
nak bli hp ke  aksesori ke.. repair hp ke.. slalunye memang murah.

kedai die kat Puchong Prima..
dekat ngan Pasaraya Borong Sakan.
belakang pasaraya OTK.
die pakai SignBoard kuning Digi. 
dan kedai die sangat besar.
orang sewa 1 lot situ. die skali 2 lot kedai die bukak.
pekerja die sume pompuan santek aje..
kedai die penuh sokmo..
customer die ramai laki dari pompuan... 
sebab awek jaga kann... sambil bli topup rm10 pon kenyang tengok awek senyum dah. hahahah
detail tak I bagi?
detail kan??
sebab I lupe nama kedai die.
hahahahhaahahahahhahaha..... mahapkanlah I yang kekurangan daya Ingatan ni.
I rase nama kedai tu Hallo Mobile la.

I pegi tanye...
nak repair skrin pecah hp I tu berape? die tanye bleh touch tak?
I cakap Touchskrin still buleh lagik. skrin je retak.
dalam ati I bajet kalo die kata RM250 I redho aje nak buat kat situ.murah da tu kottttt








Tetibe..










RM105.00 aje kak...
hohhh???? original plak tu.

rase nak melompat tinggi2 je kat ctu..
tanye.. kalo sy bagi ni bile bleh siap..
tunggu la kejap.. dalam setengah jam siap la..




miahahahahahhahahahahahahhahahahahahaahaha........................
rase nak sujud syukur kat ctu jugak...

muraahhhhhhhh
cepattttt.....
pantasss.........

ecehhh....
tetibe lepas tuka skrin dan letak skrin protector tu..
sistem die lari plak. fon I jadi bengong dah...
ah sudahh..
die belek2.
soh datang sok atau lusa sebab skrin yang die tukar utk I tu last stok.
kena ode lain.
cite kat kengkawan sume cakap.. ha tu la tektik org cine meniage murah2 ni..
kang U kena repair macam2 lagi.. kua lg banyak blanje tau.
huuuu sedey...
seminggu lepas tu baru I datang..
die tukarkan touch pad baru..
tros elok.
Free Of Charge okehhh!!!!!

tak baik tau uollss.. suke sangka buruk kat orang meniaga....
Ingat orang carik duit ni sume penipu ke???
cine pon ade gak yang jujur..
Melayu pon ade gak yang menipu..
isk.. 

depend kat Individu la.. bukan Kaum okeh!

see?????
santek balik dah skrin Hp I.

sape skrin Hp pecah?
bleh pegi kedai tu.
tab ke sume die ade buat.
depend ade stok ngan tak jela kannn...

kalo xmo tinggal hp kat ctu pon xpe.
kalo xde stok skrin.. ode je dulu..
lenkali datang tros buat.

Note 2 plak..
jodoh kite bukan sekarang..
tunggu lagi 2-3 bulan eksss.. 
hikkk

semoga segalanya lebih baik dari semalam..

8 comments:

Anonymous said... [Reply To Comment]

salam..nk tnye,smpai skrg still ok ke hp tu??
actually skrin phone sy pon retak,samsung note 2,agk² berapa ea kena kalau nk repair

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@Anonymous
Wslm... alhamdulillah still ok lagi. Diorg kata kalo sskrin aje murah.. kalo skali ngn yg detect touchpad die tu yg buat mahal.
Xsure la plak brp price die. Pi tny dulu.. kot2 la bwh 500 kann... hehehe

Anonymous said... [Reply To Comment]

ow,kalau still boleh touch,function mcm biasa, tp skrin je retak, tuka skrin saje la ea..ok,tq ye=)em,nama kedai mmg xigt ye?

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@Anonymous hehehe.. mahap ye.. tkut salah bg la.. tp mmg xsilap saya 'hallo mobile'. Kalo dh pegi nnt tlg la sy apdet kt cni ye.. bantu yg mencari2 jugak. Dpt nama kedai n no fon pon dah ok. ;)

Nurul Azreen said... [Reply To Comment]

skrg dh 2015 kn, agk agk wujud lg tk kdai ni yee ??

Anas Solihin Mat Yunus said... [Reply To Comment]

salam
kedai ada lagi
nk pgi ni hntr hp note 1 screen pecah..480
sigh

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@Nurul Azreen

wujud inshaAllah...

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@Anas Solihin Mat Yunus

wujud inshaAllah.. try pi tengok. harga jela kot naik sket. sebab kos ngn GST agaknye

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™