03 December 2012

Breaking Dawn Part 2, Cold War & Life of PI


Salam uolls..
atok pemalas da menyerang I lately..
maka dengan ini I apdet muvi best sekali harung aje la. hehehe..
sebenonye tetiap minggu I akan berkampung sekurang-kurangnya 2 jam dalam panggung tu.
cite antu ade.. cite lawak ade..
cite katon pon adoo.. Sminggu sekali mesti pegi release tensi tengok muvi.

3 muvi ni antara yang latest dan agak best untuk review uolls.

Breaking Dawn Part 2.

teruja I nengoknye sebab bella jadi makin cantik dengan mata merah die tu.
dapatlak anak yang suwit tu..
alahai.. 1 happy family.
keluarnye cite ni bermakna Twilight siries da pon sampai ke penghujungnya.
setengah jam sblom cite tu abeh.. ade aksi bertempur family cullen dengan institusi di raja vampire ni.
ramai gak yang mati. family cullen pon ade. Carlise (bapak), n Jasper (bopren Alice) pon mati. tros la I sebak smpai bergenang airmata.. (sahla ciwek) sedih la Jasper kesayangan matik di tempat kejadian.
dah emo tak menentu suprise plak lagik.. tapi lega.,. kematian tersebut ditarik balik. hehehe..
tak paham? sile lah tonton..
cite ni hepi ending. tak sia2 Jacob setia berada di samping Bella sebab akhirnye die pon dapat aweks gak..
for sure lagi santek dari Bella. hahaha

Cold War

jarang I tengok cite cina dalam panggung sebab takut tak best. sebekk aje kua panggung karang. Tapi cite ni I rase best sebab yang blakon sume otai2..
cerita ni pasal konflik dalaman jabatan polis Hong KOng. sebab ada 2 naib pesuruhjaya tinggi Polis yang bila2 masa salah sorang daripada diorang akan dinaikkan pangkat jadi Pesuruhjaya Tinggi.
Misi Cold War dah buat organisasi polis HongKong tunggang langgang. perpecahan kuasa terjadi antara Aroon Kwok dengan Tony Leung.
siyess best. cite cine kalo tak kecoh bukan cine la namanye. hehehe tapi konflik diorang ni yang buat jalan cerita mantap. semua orang berlumba2 nak cari sape yang bertanggungjawab cetuskan konflik dalaman jabatan tu..
macam2 dakwaan dan khabar angin timbul. pahtu orang yang bertanggugjawab pon orang yang terdekat dengan diorang.
sape rindu tengok Aroon Kwok, Tony Leung dengan Andy Lau berlakon.. pi jengah cite ni kat panggung. Puas hati babe!
hurmm.. Aarif Rahman, ko memang ensem! =)

Life of PI

ni lagi la suprise..
I tengok cite adaptasi dari sebuah novel. Cite pengembaraan sorang remaja nama PI (Pai) yang terperangkap dalam bencana kat laut di atas sebuah bot. teman yang ada hanya seekor Harimau Bengal yang bernama Richard Parker.
perghh.. nama rimau pon smart. hehehe..
agak boring untuk orang minat action thriller macam I.
tapi terpukau dengan kecantikan pemandangan die sepanjang kat laut tu.
tak sia2 wat 3D. yupp.. cite ni dalam 3D. mahal 5 hengget la..
I pegi tengok sebab nak tengok cane pengalaman die atas sampan kecitt tu dengan rimau yang sama saiz dengan die.
hurmm cite santai gamba cantik.. enjoi jugak la...
sape suke cite fiksyen+adventure bleh nengok cite ni.
fav scene I adelah masa ikan paus melompat dari dalam air masatengah2 malam..
siyes la santek sensangat even mase tu I gayat tak bertempat risau paus tu jatuh atas die. apepontakbleh T______T

semoga segalanya lebih baik dari semalam..

1 comment:

Makbed said... [Reply To Comment]

ok..mekasih kerana buat review. nak tgk sume......... sorang2!

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™