27 August 2012

Raye 2012 tak besh??

Sob..sob..pepagi raye I da buat drama.
puncenye tawon ni raye tanpa Adeeb di sisi.
sebab tawon ni turn Adeeb balik raye kat Kelantan.
Sebenonye patutnye dengan Afiq skali.
tapi Afiq ade alergic. dan bukan sume orang bleh jage die. so Adeeb jela I lepaskan.
tu pon dengan berat ati.. haihhh...

tambah lagi takbesh tawon ni turn sume adik beradik balik umah mentua memasing.
sape takde mentua je dok Sepang. haha
tinggal la I ngan Lisa terkebil2 pagi raye tu kan...
kih3

 Malam sblom balik kampung.. snap pic die lengkap berbaju raye.
harap2 bukan last I tengok anak I yang Ensem ni kan..
soknye Adeeb da ikut Adik I balik kelantan sblom diserahkan kepada Tok Ma ngan Tok Bah die kat Pasir Puteh. tak rase riso sangat sebab Adeeb Ikut Adik I.

 Anak Ibu dah Bujang dah.. smart je pakai baju Melayu dengan Sampin..
tapi ibu plak xtau guane nak pakaikn sampin tu. hahah..
btolkah iteww??
 Si kecik ni plak pantang la orang snap pic tak ade muke die. tak puas ati.
tapi style posing same aje.
ce ubah sket Afiq!!
malam ni diorang tak gado tau..
tau je memasing nak berjauhan kejap..

 So pagi raye tinggal la I dengan Afiq je.
huwaa... tetap ibu meraung sebab nak Nuqmans kat sisi ibu.
sorang aje tak ckop la..
ibu kan TAMAKKK!!!
 mate sembap sket ye.harap maklum..

nak buat sakit ati plak
bleh sluar baju melayu Afiq tertinggal kat Putrajaya.
pagi raye tu baru perasan.
aisehh.. nak marah Afiq ke ibu neh??
marah Afiq la.. tak jaga sluar sendiri.
Haiipppp!!!
 Tros ranggi anak gue beraye dengan jeans+baju Melayu.
haihh.. cemno rupe abg Adeeb pagi raye ye..
Beraya kat sepang dengan Atuk ngan Wan 
buat pengubat sepi kami berdua.
takpe.. 
tawon depan semua adik beradik..
skali dengan Nuqmans 
turn beraya kat Sepang..
InsyaAllah.. kalau dipanjangkan umo dapat kami semua berkumpul semula.
Mesti Meriah.
 
aktiviti raye pertama kami 
pepagi raye ade sessi ampun+maaf & bergambar.
lepas tu tukar uniform tshirt ngan tracksuit.
then tdo berjemaah. hahah
mak+abah je layan tetamu yang datang.
 
  pehtu.. raye ke 6 baru kami dapat raye bersama.
tros bersemangat pergi beraya round rumah sedara mara kat Sg Buloh ngan Seremban dari pagi sampai malam.balik rumah around midnite la jugak.
Nuqmans da pensan awal2 dalam kereta.
tahan lak ibu Drive densorang kan..
semangat "raya Pertama" kami la neh.
huuuu
"Selamat Ari Raya Maaf Zahir Batin dari I dan Nuqmans"
 nanti nak repeat pakai baju raye lengkap.
nak Snap pic then print canvas pic gantung kat dinding..
hehehh.. Ibu da kemaruk kumpul koleksi canvas pic dah.

*lega Adeeb dah pulang ke pangkuan Ibu.
thanks 'orang sane' sudi tunaikan janji. =)
 
semoga segalanya lebih baik dari semalam..

3 comments:

Anonymous said... [Reply To Comment]

slma aidilfitri..

rasanya entry ni ditulis dlm keadaan santai tp kenapa la ianya sgt la menyentuh jiwa akak..huhuhu..

smga ummi nuqman terus tabah..

dr kak wati..

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

mekaceh kak..
azam umo baru ni.. nak jadik Iron Lady. bleh giteww?? hahah

lame xdgr khabar ye kak. =)

Anonymous said... [Reply To Comment]

hahaha..akak selalu baca blog nih tp xtgglkn komen..

smga kita truskn berkarya...cewahhhhhh!!

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™