28 March 2012

Allah Hu Akhbar, Bukti Kekuasaan Allah..




Allah Hu Akhbar, Bukti Kekuasaan Allah.... Pihak kuffar membina patung yang seolah olah berdoa , akhirnya patung tersebut terbakar kena petir...itulah kekuasaan Allah....adakah kamu berfikir...


Kelihatan Patung ciptaan manusia terbakar selepas terkena panahan petir


صباح الخير .. حيا الله الطيبين

Sculpture 'King of Kings' iaitu patung besar Jesus Christ ini didirikan di perkarangan Solid Rock Church di Monroe , Ohio , US . Ia setinggi 19 meter dan 12 meter lebar dengan aksi 'Jesus' mendepangkan tangan seolah2 berdoa ke langit. Penghuni Monroe amat memegahkan patung ini dan menamakannya 'Touchdown Jesus'. patung ini diperbuat dari plastik dan getah fiber.

Pada 15/06/2010, patung ini dipanah petir dan kilat lalu hangus terbakar.

Begitulah kekuasaan yang ditunjukkan oleh Allah SWT bilamana manusia lupa siapa pencipta sebenarnya.

Semoga kita sentiasa dilindungi oleh Allah SWT sepanjang masa, insya-Allah.


*~*{
لا إله إلا أنت سبحانك إني كنت من الظالمين }*~*

*~*{
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد أن لا إله إلا أنت أستغفرك أللهم وأتوب إليك }*~*
Hendaklah kamu menjadi orang-orang Rabbaniyin (yang hanya menyembah Allah Taala – dengan ilmu dan amal yang sempurna), kerana kamu sentiasa mengajarkan isi Kitab Allah itu, dan kerana kamu selalu mempelajarinya." (Aali


Semua pic dan petikan di atas I kopi n pes bulat dari blog ni.
thanks kat bloger tersebut dapat share bukti kekuasaan Allah.
I pon nak hebahkan kat uolls plak.

mestilah yakin pada kuasa Pencipta kita.
tanpa izin Dia, semua benda tak boleh jadi.
so.. sayang Allah sangat2.


semoga segalanya lebih baik dari semalam..

2 comments:

Anonymous said... [Reply To Comment]

BILA ORANG NK COPY PETUA..RIGHT KLIK TP KELUAR POPUP 'MENCURI ITU DOSA'...TAPI RASENYE ARTIKEL DIATAS NI DAH KELUAR DI PELBAGAI BLOG.... SIAPA YANG MENCURI? SAJA TANYE..

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

@Anonymous

thanks bgtau.. kalo nk petua sy emelkan. banyak gambar peribadi kat cni. sebab tu xbg copy.
utk post ni sy ade letak link bloger asal yg saya copy. =)

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™