03 December 2014

Jamun akhir tahun.


Arini nak cerita ape??
hahahahaha

kongajaq aje kan? bajet korang tunggu la sangat..
ada 1 lagi folder gambar tak share... gambar masa jamuan tabika Adeeb awal bulan 11 aritu.

sebelum masuk 2015 baik aku share sekarang. hahahahhaha

setiap hujung tahun tabika Adeeb akan buat makan2 jamuan akhir tahun sekali dengan mak bapak datang amek report book anak masing-masing.
selalunya tabika akan buat 1 menu je.. yang lain akan ada pot luck dari makpak...
menu tradisi kat tabika ni Nasi Ayam ngan air jela... budak pon kenyang.. ade sup ade sayur sume siap.

tapi kalau adeeb makan memang tinggal nasi ayam ngan kuah. sayur dia tak amek.
time mood baik aku layankan aje.. time datang mood maktiri aku, sayur pon wajib abeh!!

korang tengok pot luck diorang..
ni baru bahagian desert..
kek aje 3 bijik.. cup cake lagi... 

ha tengok...
kuih sebeban.. nasik goreng.. mee goreng.. rendang, pulut kuning, spaghetti, kuih muih...
hamboiiiii...

jamuan raya tahun depan aku nak wat pot luck la... sape datang kena bawak makanan.

bleh?


ha amek...
makanan aje penuh 2 meja.



aku mestila pilih yang jarang jumpe..
huwaaa tengok gambar terliur balik..


bagus jugak aktiviti ni.. sebab yang anta anak-anak kat situ dikalangan penduduk komuniti kuarters aku tu jugak. kalau lama duduk situ inshaAllah kita saling kenal anak ngan mak bapak sekali. so aku tau la Adeeb kawan dengan sape.. sape parentsnye.. duduk mane...

tapi kelemahan aku adelah...
aku tak cam orang dan cepat ilang ingatan.
huwaaaa.....

tengok muka kenal la jugak. nak ingat nama.. memag bukan aku la tu. hahahaha

meriah taska Adeeb neh..
  
   
setiap hujung tahun mesti cikgu bagi something...
tahun lepas ngan tahun ni dapat beg sekolah.

kan setiap bulan bayar yuran RM30 sorang..
duit tu adelah duit makan, duit buat aktiviti ke ape-ape..
tahun ni duit lebih dapat beg ngan goodies bag.

pompuan sumeeeee pink..
macam nak pitam nengok pink.
nasib baik lelaki dapat ijau.
 

bangga dapat beg ben 10. terus tukar... 
beg merah itam belah kanan tu beg spiderman dapat tahun lepas.
terus diketepikan.

habis acara bagi2 hadiah boleh makan-makan sambil parents ikut turn jumpa cikgu tanya prestasi anak-anak.

kalau bulan jun dapat B, hujung tahun ni banyak perkara Adeeb dapat A.
alhamdulillah... perkembangan positif.

cikgu puji Adeeb bagus dan laju bila subjek agama.
perkembangan ketara sangat lepas anta gi tahfiz tu.
syukur alhamdulaillah.. Allah permudahkan adeeb timba ilmu.

aku risau adeeb tak reti membaca. kat rumah aku soh baca dia kata tak reti.
cikgu cakap eh boleh je baca. selalu suruh boleh je.

ooo blaon depan aku ye...
balik tu aku bagi buku soh dia baca 1 perenggan.
dia tersipu-sipu kata ibu baca la.. adeeeb tak reti...

tak kira,, baca jugak.. kena ngan ibu kang....

aku dah buat garang elok pulak dia eja2 pahtu baca...
takdela lancar sangat tapi bila boleh membaca tu bagi aku alhamdulillah..
aku risau dia tertinggal time darjah 1 nanti.

lega.....

lepas tu baru la aku ada nampak dia baca buku ke komik ke... sambil dia baca aku pasang telinga dengar tapi buat2 tengok tv.
pelik anak bujang aku sorang ni... ngan ibu pon nak malu... kat sekolah dialah hero.

terima kasih kat cikgu Khaty ngan Cikgu Zai dari tabika KEMAS bunga Kenanga banyak berjasa mengajar adeeb selama 3 tahun,
semoga cikgu diberkati hidup dunia dan akhirat.. mintak halal yang terlebih dan terkurang e cikgu...
semoga dipermudahkan segala urusan cikgu.
inshaAllah...


**ye 3 tahun sebab Adeeb masuk tabika tu dari umur dia 4 tahun.

minggu depannye aku buat sambut besday Adeeb pulak kat tabika. ingat nak buat sekali ngan jamuan ni.. tapi cikgu cakap tak payah nanti terlebih makanan. ha memang betul.. masa jamuan aje 3 biji kek nak perabeh.
gambar nanti free aku share ye.



2 comments:

Wanie Masduki said... [Reply To Comment]

comelnye adeeb..dengan ibu pun malu yea..hihi

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

malu ade.. ngengade pon ade tu. hahaha

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™