31 March 2014

Samsung DV150F SMART Camera


Sebelum uolls kata I banyak sangat duit beli macam2 gadjet.. baik I bgtau awal2..
yang ni menang sponsor dari someone.
hahaha

buat keje untuk beliau. maka beliau belikan Apa yang I mintak bernilai RM300. 
so kerja menepati piawaian. beliau nak bagi henbeg. tapi I tau henbeg tak masuk kat jiwa. maka mintak la gejet. jadi beliau tunaikan ajelah Permintaan gile I neh.
tenkiu tukang sponsor.. =)

baru2 ni Lazada buat sales. terserempak ngan produk INI.
Rm369 aje... bleh la.. die bank in Rm300. I tambah Rm69. harga asal Rm579.
yeayyy

Order hari rabu..
sabtu pagi orang Gdex dah ketuk grill nak hantar barang. walawehhh

comel aje bila sampai. uihh siap free sampul ngan memory card 8gb.

 cakk!! suke..suke..sukeee...


ada dual screen ada wifi 

barang baru.. masih sealed cantik lagi.




tak nyesal beli sebab charge bateri die sama dengan fon.
kalau dulu charger bateri kena bawak asing. sekarang caj pakai charger fon sudahhh

smart camera ni.. boleh uplod direct pi fesbuk..
boleh link dengan smartfon kite.
boleh direct backup kat google.
maka tak payah susah2 nak transfer file lagi dah.
jimat lagi satu kemalasan abadi I bila pakai digital camera.

gambar beriban dalam camera tak terapdet. sebabnye malas nak transfer file dan resize.
yang ni die siap backupkan dan resize.

selain tu boleh edit2 gambar jugak.
masa dapat ni Afiq dok menyengih depan I. jom kite buat ujikaji.

hahahaha tak payah risau snap pic tanpa mekap dah.
die tolong pakai celak n lipstik lagi..
ni muka graceful.

muka romantic pakai soft make up ngan lipstic pink.
kahkahkahhh
bulu mata tu memang tak menahan betolll

kalau nak gambar sebelum dan selepas??
or gabung 2-3 gambar..
boleh guna function ni..

hasilnya gambar tergabung cantik kat tengah die takde frame kat tengah.
cunnnn

banyak function lain jugak.
HD video pon buleh ambil.

tapi testing segera kita guna 2 function aje.

sape2 suke selfie pon sesuai pakai camera ni sebab bila snap tu nampak muka kite kat depan.
tak payah try n error banyak kali.
lepas ni bleh cari monopod dan selfie sampai lebam.
hahahaha

eh skang monopod tengah mahal.
kite tunggu die murah barula beli.

I memang camni..
barang tu orang dah tak pandang baru nak beli.
camera ni pon dah lama dah..
skang ade DSLR yang function camni gak.
biar murah dulu baru kite grab.. tak payah gelojoh yee

janji menang membeli menang memakai.
lalalalalaaa

so I nak letgo Camera Digital kesayangan I tu.
sape nak??

nanti I buat pre loved post ye. =)

2 comments:

misz sheyla said... [Reply To Comment]

berape rm nak jual ni????dah klik2 survey nuff..klik2 iklan skali

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

yang ni tak jual..
nak jual Linux tu. nanti sy buat pre loved post ye.
banyak barang lg tu. tgh kumpul. heheh

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™