13 March 2014

KPI

Setting Beberapa KPI dalam hidup adelah susah kalau tak biasa buat kan???

Bekal

Tiap2 hari Adeeb nak minta bawak bekal pergi sekolah.
dalam seminggu 2 ni Alhamdulillah dapat tunaikan. tapi ada sehari 2 yang ter miss jugak.
thanks to Air Fryer yang banyak jasa. hehehe

bekal die taknak nasi sebab kat Tabika tu memang ada makan,
then balik pukul 12 dekat transit memang makan.
bekal die nak goreng2 like nugget, fillet, sosej.
bukan banyak pon.. 4-5 ketul aje.
die nak makan ramai2 macam camping kat transit die tu.

I tak berapa suke sebenarnye.
tapi kesian die asek jeles dengan kawan2 lain bawa bekal masing2.
setakat ni dapat resepi buat nugget ngan begedil aje.
sosej tak reti lagi. 
fillet?? tak penah buat. huuuu

sape ada resepi mehla share ngan I. =)


Bisnes

Disebabkan dah register company.
dah bukak akaun bank untuk Nuqmans Biz.
maka sekarang perlu gigih lagi.
tetapkan at least setiap hari mesti ada 1 transaction duit masuk.

sales..sales..sales...

Blog

Hajat di hati nak set KPI 1 hari 1 post kat blog.
rentikanlaaaaa

bile cuti aje terus xtulih
bizi aje terus tak tulih.

arini plak takde Idea tapi nak tulih jugak. ni la postnye. merapu lebih.
hahahaha

============================================

KPI-KPI di atas adelah pendorong untuk I bersara awal aje kan??
hahahhaa target umur 40 nak bersara pilihan.

marilah kita berusaha dengan lebih baik lagi.
InshaAllah.. jika diperkenankan.. umur 40 dah boleh duduk rumah jaga anak dan laki sendiri.
amin.. 

2 comments:

Anonymous said... [Reply To Comment]

Buat patty burger cecomel, goreng then lapik dengan roti cecomel juga.

-dakpink-

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

nak resepi wehhhhh

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™