27 September 2013

Kad Kahwin dan Doorgift


Hamboih3...
ujian HIV tak buat lagi kad kawen da siap.

tempah sebulan yang lepas
tapi buat slow n steady aje. sebab tade ape yang urgent

I pilih design Bookmark
sebab I suke simple.

Alhamdulillah bile kad sampai sangat2 puas hati.
kad die tebal.
I pilih yang dah siap punch hole.
so boleh letak reben pada hole tros jadi bookmark. hehehe


Kad Kahwin Lelaki

 kad yang lelaki ni mula2 I pilihkan postcard punye design.
tapi tak matured la plak. hahaha
so amek yang panjang cani.
kad die nipis sikit dari bookmark. tapi still ok.

kenapa ade 2 design sedangkan majlis di tempat yang sama?

sebabnye pihak lelaki nak letak nama semua adik beradik die skali no telefon dalam kad.
kalau skali guna bookmark tu tak cukup ruang.

jemputan tak ramai. bleh la nak print 2 design. hahaha
buat Lelaki 300 pompuan 300.
semua kad siap sampul sampul sekali.

memang rezki I la jugak.
kebetulan masa order ni tengah promosi free kalendar.
setiap tempahan 1 design free 300keping kalendar.
I order 2 design. so free 600.
i suruh buat 1 design aje tapi nak 1000pcs.

so sebab design yang sama dan skali print aje mereka bagi Rm10 aje tambah.
Alhamdulillah..

design depan kalendar I pilih sama dengan design kad lelaki.
just ade tulih Terima kasih dari pengantin sekeluarga.

lebih kurang Thank You tag la jugak.
so tak payah pening2 buat tq tag dah.
jimat.. Alhamdulillah.
sape2 nak tempah kad kahwin bookmark dengan kartun comel ni boleh search kat FB Syifa Design.

mula2 nak pilih design ni..

tapi pahtu ameh katun yang lain sikit dari design lelaki. hehehe 

diorang ada banyak design tau.
so boleh pilih.

dan bestnye boleh ikut tema kite nak.
of course la I pilih purple.

aritu buat sampul raya HKCC pon dengan diorang.
harga ok dan design kita bincang sampai puas hati baru print.
kad sampai kat tangan dalam masa 2 minggu lepas confirm order.

jimat masa. tak payah nak berjemput bagai.

Kad sampai sekali dengan doorgift.
hahaha berdebar menunggu hasil.

untungnye jadi orang bisnes adelah kita ade banyak kenalan.
so I pilih doorgift yang mana I berkenan kat online.
then search kat web china.

yang nak beli banyak2 memang untung buat macam ni.
boleh jimat separuh dari harga di Malaysia.

i pilih bookmark jugak sebagai gift.
tapi nak yang esklusif dan orang tak buang2.

so I pilih ni..

simple2 dah la..
die besi. n comel. hahaha
ada macam2 shape yang comel2. tapi I suke yang simple.



i tanya kat Msia Rm2.60 1pcs kalau amek 1000pcs.
lain shape lain harga.
lagi besar lagi mahal
erkk tercekikk

search china market tak sampai 50% dari price die.
see??
tros order ngan member I. sebab die wat shipping china. 
ape nak pon bleh order. hahaha bayar shipping je kat die.

so bayar siap2.
barang kecik dapat dalam seminggu dua. barang besar dan berat nek kapal dah la.
3-4 minggu dah sampai. so I pilih naik kapal sebab murah.
dengan die kena bagi FULL PAYMENT harga barang + shipping baru die bawak.

finally,

taraaa

1000pcs heart shape bookmark with box untuk tetamu2 istimewa I nanti.

sape2 yang nak minta tolong I dapatkan gift untuk wedding uolls boleh emel I ye.
nuqmans@gmail.com

syaratnya..
mestilah sekurang2nya 3 bulan dari tarikh kawen uolls. (lagi awal lagi bagus)
cari dulu ape uolls nak. then I tolong ricky market sane pulak.
barang tersebut mestilah made in china jugak.
minimum order kuantiti adelah 100pcs


2 comments:

Azhafizah Md Nor said... [Reply To Comment]

waa..cantik kad!excited nak kawen kan..semoga semuanya berjalan dengan lancar :)

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

terima kasih..
inshaALlah.. amin..

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™