27 February 2013

Perlawanan Sepak Bola

jumaat malam aritu g rumah jiran kat blok 2.
die nak tengok baju.
tetibe tengok ade goalie plastik yang I dah dekat setahun carik untuk Nuqmans.
wahhhhhh jeless
 
die kata bli kat Carefour.  Ade offer 1 set rm29.90 aje. harga asal rm40.
nak pegi malam tu jugak da lewat.
 
I tanya Adeeb.. 'nak gol cemtu tak??'
'Nak.. Adeeb nak gol cemtu dengan bola perlawanan.' (hahaha.. bola ori la tu)
'ok besok ibu belikan ye...'
 
so ari sabtu pegi Carefour dulu ape2 hal. sambil carik barang idaman bleh bli barang Dapur.
tros janji ngan Ejen I, Kak Noni kat Fud Court.
die nak amek kopi 20kotak.
 
settle serah kopi tros shoping dan balik cepat2.
 
taraaaa.....
 gigih balik tros pasang..
set ni ade sepasang.
tapi I pasang 1 je.. lg 1 simpan.
nak main outdoor baru bleh pasang 2-2.

memule Afiq masuk dalam gol tu dengan jakun sekali sebab die ingat kemah.
then Adeeb tunjuk la cara guna gol tu..
amboihh tros berlumba2 nak sepak bola.
seb baik bola ade 4 bijik.

banyak tak?? pantang nampak bola sume nak bli.
sudahnye kat umah melambak.
tu blom lagi yang ilang.. yang tinggal kat sepang.. yang spare dalam kete
huuuuuuuuuuu
 Afiq tensen die tengah semangat nak keja bola asek la jatuh aje.
hahaha
 Last2 abang jugak panggil soh sepak depan pintu gol.
Alhamdulillah.. sayang adik die..
 Puas ati la dapat barang peberet.
semangat tu pakai baju bola skali.
hahahhh
 
even Adeeb mintak bola betol pun I tetap bli bola plastik.
aritu bli peti Ais kat Seng Heng dapat gift Bola getah dah sebab masa tu tengah musim world cup.
tapi I tak pump. tros simpan dalam stor.
 
dalam rumah dibenarkan bola plastik aje.
hoiii bahaye tau.. bola plastik tu pon dah brape kali menginggah kat screen pc ngan tv.
risiko besau tu..
tapi i belikan jugak bola plastik yang bukan gambo katun..
sblom ni bola die gamba angry bird ngan otomen aje. tu yang die nak 'bola perlawanan' tu.
skali ibu bli bola gambar bola keranjang. hahahha
seb bek la Adeeb tak banyak songeh
 
"Ibu tepila.. Adeeb nak main sepak bola!!!!!!"

?????????
ko lahir zaman bile ni Adeeb?
T____________T

2 comments:

YaNg AyEsHa said... [Reply To Comment]

sepak bola?ni mcam zaman tok kaduk ni.

Errina.Rahim said... [Reply To Comment]

ok..dah ada ciri2 nak ikut jejak papa ni..bagus2!..nnti blh ikut papa training tiap2 petang..

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™