10 October 2012

Universal Soldier - Day of Reckoning


Hari ahad..
g menyinggah lagik kat pawagam *skema ko
kali ni tengok cite ni.

 

Dah sedia maklum cerita Askar robot neh.
tentu la dapat bayangkan aksi yang mencabar dan penuh saspen.

tapi kali ni semacam lak aih cite ni..
dah macam horror muvi pon ade.

cerita bermula dengan sorang lelaki (John) yang diserang dalam rumahnya sendiri. Anak dan Isterinya dibunuh depan mata..
lepas sedar dari koma beliau siasat sendiri tentang pembunuh keluarganya..

dari sorang lelaki biasa.. dia dapat tau yang dia sebenarnye salah sorang dari askar robot ni jugak. tu pon lepas kena suntik dengan askar lain dalam sebuah kelab.
Dia jadi sangat kuat dan terror berlawan. John cari Lux (Van Damme) yang dikatakan dah bunuh family dia sampai jumpe dan dapat balas dendam..

memula payah sket nak paham cite ni.
dapat lak jalan cerita die buat misteri2 camtu.
buat first time nye I nengok cite Askar robot neh dengan takut2 dan seram sejuk. hihihhh *orang penakut memang cenggitu.. :p
macam cite kumpulan ajaran sesat pon ade gak

Hero cite ni sebenanye adalah Scott Adkins. Van Damme da tua dah..
rindu nak nengok aksi die muda2..
tapi style die bg tumbukan maut tu memang x ilang la..
besh.. =)

3.5star udah leww
semoga segalanya lebih baik dari semalam..

2 comments:

Anonymous said... [Reply To Comment]

Salam,

saudara boleh faham ke cerita ni, terutama bahagian endingnya itu ....

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

wslm..
faham gak.
ending tu..
John plak yang jadi ketua kat kesatuan diorang ni.
die bunuh agent tu then hantar orang die yang ganti polis tu..
macam hint nak sambung siri baru aje. heheh...

agent tu explain semua sblom die kene tembak tu..
diorang cipta John, then masukkkan memory kononnye family die kene bunuh dgn Lux. supaya John ni balas dendam kat Lux.

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™