05 October 2012

Nak Salahkan Sape??

tadi dapat hebahan email kat opis.
pasal kejadian malang yang tak terduga.
aihh..
bukan anak I.
tapi laju jugak jantung berdegup..
mintak dijauhkan perkara macam ni jadi lagi.
tak kire la kat anak I atau anak sape2 pon.

I adelah orang yang agak careless.. pelupa plak tu.
baru 29 tawon da nyanyuk.
seriously takut cuai I akan jadi effect kat Nuqmans..
Ya Allah.. minta dijauhkan..


This is really a tragic accident.  Please communicate to as many people / friends / relatives as possible to avoid such accident.

A tragic and horrific scene took place in Jubail, as a child killed himself by mistake while he was in his father's car. The father, who forgot to switch off the vehicle, headed for the grocery store for a few minutes and left the child inside.

When he returned, he was shocked to see his 3 year old son had his head stuck out the window; the child who had stuck his head out the window to look outside, accidentally had one of his knees pressed on the button and raised the glass. He could not lower the window, which completely overpowered the neck to the fullest extent. The father rushed hysterically to lower the window, only to find the child was dead and lifeless. All who witnessed the incident cried out in sadness and pain.

  
 
Please switch off the car and remove the key while coming out from the car even for short duration whenever your children are inside the car.
 
Have a Safe Day , 


sebab tu..
cemno pon Nuqmans nangeh, memberontak, merayu....
syarat utama naik kereta dengan Ibu adelah ter'IKAT'.

ye.. I tak suke tengok anak I berdiri2 terpanjat2 dalam kereta...
fobia pon ade gak..
sebab I tak leh nak control stereng sambil control Nuqmans..
dan kalau I tak drive pon,
tangan I tak cukup kuat nak cegah diorang dari terhantuk dan jatuh.
oh NO!!

 Biar korang yang nangeh kene ikat...
Asalkan bukan Ibu yang nangeh nyesal tak ikat korang!!




* Ni pixas lama. time tengah 'tambun' sedap mate I nengok peha kepci si Afiq tu.
skang ni budak 2 orang ni kena pisahkan.
nak bercekau aje keje diorang.. baik xdan 10 menet. pahtu mesti ade yang nangeh. haihhh..

so uollss..
beware..
jangan biar anak buat kereta macam taman permainan.
diorang tak tau ape2..
kita sebagai guardian yang akan nyesal tak sudah kang..
kalau dah ajal memang takleh nak watpe.
tapi sekurang2nye kita tak 'ralat' sebab kecuaian sendiri.
kann...

semoga segalanya lebih baik dari semalam..

2 comments:

yusrina said... [Reply To Comment]

good advice. ngeri lak aku tgk kepala budak yg tersepit tu.... Nuqmans kena ikat ye bila naik keta, elok la sgt sbb budak2 mmg lasak bila dlm keta...

Aliah Nuqmans said... [Reply To Comment]

nak ikut ibu memang kene ikat. kalo tak kene dok umah. hehehhh

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™