17 October 2013

Blood Donation


Masa anak dara berat I dalam 45-46..
setiap kali ujian saringan untuk derma darah tak pernahnye lepas.
dekat 5 kali kalo tak silap.

hemoglobin rendah.
baru baik demam. low BP
baru abes period.
berat tak cukup
kurang zat besi.

alahaii..
bukan senang nak menderma ni tau.
so setiap kali ade kempen lepas tu I memang tak pegi dah.
malas nak menunggu giliran skali result tak ok.


tapi semalam opismate I ade buat tugasan kena buat kempen derma darah kat opis.
so atas sokongan kat die pepagi I dah pegi.
program start pukul 9.
so pukul 9 tu dah turun bagi nama.
selambe trun berlenggang. tau2 kena bawak IC pulak.


lepas naik atas amek IC
die check darah.
Alhamdulillah kali ni lulus. hahahaha
kena jadi orang gemok dulu baru lepas derma darah ye???
skang berat I 55kg.. kalo tak lepas memang terjun bangunan jela. hahah


Darah I jenis O+
hehehe.. tau lame dah =p

sekali da tengah tunggu checkup dengan Doktor I cuak pulak.
berdebar tak tau nak cakap.
hahahah
penakut dah sampai.

ni tempat check darah saringan pertama yang akan tentukan darah kite ok ke tak untuk derma ari ni.

kalau dah ok boleh proceed jumpe doktor kat sebalik tirai ni.
bile I pergi die tanya I da makan belum?
I cakap makan kekacang ngan minum air masak aje.

so die suruh I pergi minum dulu
*kat sini ada sediakan minum pagi sepae yang belum sarapan tu*
ade teh ngan kopi.
I tak minum. so demand dengan Deepan dapat milo sekotak. hahaha


lepas minum boleh terus datang sini derma darah

huuu tengok darah die 1 beg dah.
alamakkkkkk

I bukan cuak tengok darah.
I cuak bile fikir I bakal dicucuk dengan jarum.
uuwaaaaaa
takut wehhh
tapi lepas die cucuk tu dah ok dahhh
siap posing lagi. miahahah

sekjap je darah I dah penuh.
cucuk pukul 9.58 pukul 10.05 dah cabut beg tu.
terror tak I siap set masa lagi??
hahaha sebenarnye I baring tu menghadap jam dinding yang besar gedabak.so hadap jela jam tu. 

 habis derma darah dapat makanan dan air lagi.
yeay.. akhirnya.. umur dah 30 baru berjaya menderma darah.
dapat sekeping sijil penghargaan =)

eh..
ade wishes dari Deepan ngan GF die la. hehehe

u're almost welcome Deepan & Sherina.
may you both successful in their respective careers =)

thanks jugak sebab kalau tak sampai ke hari ni takde pengalaman buat kebajikan macam ni. heheheehehe


1 comment:

Azhafizah Md Nor said... [Reply To Comment]

dulu teringin sangat nak derma darah, tapi mase tu xckup berat badan..now dah terlebih berat macam takut pulak..huhu..macam macam betul perangai ni..hehe

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™