16 April 2014

Pinggan Mangkuk


Opss baru perasan cerita pinggan mangkuk aritu tak share. hahaha
masa beli kat Lazada aritu sampai pisau seramic aje. sabtu pagi tu sampai sudah tableware yang ditunggu.

masa tu Ajim pegi kedai bawah.
kami tengah tunggu tesco Delivery sebab I ada order barang2 dapur. 
minta pukul 10 tapi tak sampai2 lagi.
Ajim nak pergi kerja awal. lauk dah masak tapi beras tak sampai lagi.
okeh la.. soh ajim turun cari beras 1kg kat kedai 1msia.

sekali ada orang bagi salam.
haaaaa esaited ingat Tesco. sekali amekkaww kotak besar dia tunjuk.
saya dari Gedex puan..

alamakkk.. pitammm matikla japgi Ajim naik tengok kotak besar pulak dah.
gigih nak keluarkan cepat2 bajet nak sorok. kahkahkahhh
dah macam pencurik gayanya


berat okeh.. terpusing2 kotak nak seret bawak masuk rumah.
nak kasar2 takut pecah pulak.

takpelah.. marila kita jujur.
hahahaha
keluarkan dengan sopan santun dan susun.

Rm59.90 dapat 16pcs.
4 cawan
4 pinggan
4 pinggan kuah
4 mangkuk
dan I amek 2 set. so sume ada 8pcs.

safe for microwave juga.

faktor utama pemilihan adalah nak pinggan kuah.
sebab set yang lama takde pinggan kuah.
then ada mangkuk kecik. 
tensen mak bila nak makan kuah2 kemain la payah.

yang ni.. pinggan makan melengkung.. pinggan kuah lebar dan melengkung
mangkuk pun lebar sikit. mug pon besar.


masa dok susun2 ni Ajim balik tengok pinggan dah siap susun.
masa dapat pisau aritu memang dah bagitau dia I ada beli pinggan mangkuk. tapi tak cakap 2 set.
I cakap 1 set RM59.90. murahhh
*tapi beli 2 set - ayat ni dalam hati aje. hahahaha

nasib baik Ajim tak banyak soal..
dia cakap 'lawa sebab simple. haa ok la tu.. ade pon pinggan lauk untuk kuah2. kan senang tu...'
yeayyyyyy... tak kena marah.

lepas ni boleh menyetan lagi ngan LazatDaa tu la kan???
hahahahahah

terus rajin buat sweet sour ngan telo masen sebab Lalink kite nak pi keje.
*tetiba manja supaya tak kena marah. bluwekk

budak ni nak transform jadi pinggan ke hape?

kotak jangan buang..
kita simpan set lama.

set ni dah nak masuk 6 tahun la...
beli masa umur Adeeb tak sampai setahun pun lagi.
letak dalam stor aje. i bukan jenis yang tayang pinggan mangkuk dalam almari cermin ye..
tak kosserrrr

ni la set nye..
ada cawan. 8pcs
mangkuk 7pcs -1pecah
piring leper 7pcs - 1pecah
ngan pinggan pun leper.. 8pcs

seksa nak banjirkan pinggan.

pinggan hijau t dapat kat parkson.
redeem voucher.
jangan semakkan rak pinggan. masukkan sekali kat rak.



ada tak yang nak set pinggan mangkuk ni?
mehla datang amek.
I bagi free. tapi self pick up tau. beratttt

nak buang sayang..
set ni tebal tau... berat la sikit. tapi tahan.
pakai 5 tahun ada 2 pcs aje yang pecah. tu pun tak sengaja terhempas ke lantai.
kalau setakat berlaga2 dalam sinki tu InshaAllah tak sumbing.

No comments:

Zikrullah feat Nuqmans

Copyright 2013 | Templates Reserved for Lurve Nuqman's | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™